Sok marchwiowo-owocowy z marchwi, jabłka i pomarańczy z miętą.
Ten sok owocowo-warzywny jest w wersji light (nie zawiera cukru tylko ten pochodzący z owoców), jest szybki i bardzo prosty w wykonaniu. Ten świeży sok z warzyw i owoców to prawdziwa bomba witaminowa, która jest zbawieniem dla naszego organizmu w okresie po zimowym.
Sok jest bardzo zdrowy, dostarcza nam witaminy w naturalnej postaci bez zbędnych dodatków.
Do przygotowania 500 ml soku potrzebujemy 4 marchewki, 2 duże jabłka i 1 pomarańcz i 10 listków świeżej mięty. Można dodać kilka kostek lodu by sok schłodzić. Sok z tej owocowo-warzywnej mieszanki doskonale orzeźwia i gasi pragnienie. Najlepszy moim zdaniem do przygotowaniu soku z owoców, marchwi, innych warzyw jest robot FP 270 Kenwood, który ma na wyposażeniu sokowirówkę, nie trzeba do wyciśnięcia soku obierać owoców, czy warzyw, a przygotowanie soku zabiera dosłownie chwilkę.