Przekąski z ciasta francuskiego

Lubicie chrupiące, wytrawne przekąski z ciasta francuskiego? Można je przegryzać bez dodatków, podać z dipem lub do czystych zup np. barszczu czerwonego.

Wystarczy jeden arkusz ciasta francuskiego i różne dodatki.

Do przygotowania tych przekąsek z ciasta francuskiego wykorzystałam zioła włoskie z solą, a do części dodatkowo wykorzystałam żółty ser. Najpierw posypałam ciasto ziołami, zwinęłam na pół, docisnęłam, aby się zlepiło (chciałam by ciasto francuskie miało więcej warstw) . Ciasto wystarczy pokroić w paski i pozwijać je w fantazyjne kształty i stworzyć paluchy z ziołami, palmiery, roladki, paluchy serowe zawijane.

Inwencja zależy od twórcy, róbcie co wam w duszy gra. Można wykorzystać tylko sól i zrobić solone paluszki francuskie, chrupać do woli przed TV lub komputerem.

Pieczemy Przekąski z ciasta francuskiego w temp. 200 stopni od 10-15 minut w zależności od grubości ciasta.

Przekąski z ciasta francuskiegoPrzekąski z ciasta francuskiegoPrzekąski z ciasta francuskiego

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *