Jak już zaczęłam dzień z drożdżami to trzeba zacząć czyszczenie lodówki, następna propozycja na mini pizzę – Pizzerki z salami, pomidorami i zielona papryką.
Przepis na ciasto jest taki sam jak w pizzerkach jarskich, na farsz potrzebujemy:
– 8 plastrów salami
– 1 zielona papryka
– 5 łyżek tartego sera
– 8 plastrów pomidora
– Przyprawa Knorr w Mini kostkach Czosnek
– Przyprawa Knorr w Mini kostkach Bazylia
– 5 łyżek keczupu pikantnego
– 1/2 łyżeczki sypkiej papryki
Mini Kostki rozcieram na pył i mieszam z papryką. Pomidora kroje w półplastry, salami na poówki, a zieloną papryke w cienkie paski.
Ciasto podzieliłam na 5 równych kawałków i za pomocą wałka zrobiłam 5 mini blatów, które następnie posmarowałam keczupem pikantnym, na który wyłożyłam przez środek po 3 kawałki salami, na których ułożyłam połówki pomidora, paski papryki,
wszystko posypałam mixem przyprawy mini kostka Knorra i papryki. Na wierzch ułozyłam po łyżce tartego żółtego sera.Wstawiłam do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni z termoobiegiem na 15-20 minut.