Wypiekacz do chleba

Niedawno stałam się posiadaczką wypiekacza do chleba classics 18036-56 Russell Hobbs. Jeszcze nigdy nie piekłam chleba w automacie, zawsze piekę chleby w piekarniku:
Chleb z garnka
Chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni)
Chlebek drożdżowy z pomidorami
Domowy chleb pszenno-żytni z płatkami owsianymi
Przepis na włoski chleb czekoladowy, czyli chleb „w ciemno”
Chleb żytni

Muszę, się do niego przekonać, gdyż podobno bardzo dobrze wyrabia ciasto drożdżowe i przygotowuje się w nim świetne konfitury.

Ale jak faktycznie działa Wypiekacz do chleba classics możecie zobaczyć w poniższym filmiku:

Jeśli macie doświadczenie z  automatami do wypieków, lub macie fajne przepisy na pieczywo z automatu, to możecie zostawiać swoje pomysły pod tym postem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

5 myśli nt. „Wypiekacz do chleba

  1. Ja mam te wypiekacz i jest naprawdę dobry. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio kupiłam chleb 🙂 I faktycznie bardzo dobrze wyrabia ciasto drożdżowe (nienawidzę tego robić, więc jestem przeszczęśliwa!), także na pewno się do niego przekonasz 😉

  2. Mam wypiekacz do chleba i z wyjątkiem zagniatania cista jest dla mnie bezużyteczny.
    Kromka chleba jest wielka, skórka nigdy nie jest wystarczająco chrupiąca i kilka kromek środkowych jest nieprzydatnych ponieważ dziura po „kręciołku” jest tak duża, że po jego wyjęciu jest od razu zniszczonych kilka kromek. Nie ma to jak w piekarniku.

    • Ja miałam ten sam problem. ale metodą prób i błędów doszłam do pożądanych efektów. Kromki są zbyt duże ponieważ pieczesz ciasto na maxymalnej ilości skladników. chleb może mieć 500g, 750g i 1kg. Najwidoczniej pieczesz na 1kg. tu znajdziesz przepisy gdzie smiało możesz dawkować składniki i uzyskać satysfakcjonującą Cię wielkość kromki. http://www.chleby.info/2011/03/chleb-zwyky.html – ja również korzystam z tej strony, jest naprawde dobra. Co do dziury w chlebie… polecam mokrymi rękami wyciągnąć wiertło tuż po ostatnim zagniataniu chleba- ( czas ostatniego zagniatana znajdziesz w książce dołączonej do maszynki- czas ten jest inny w chlebie o wadze 500g, 750g i 1kg.- dlatego należy zwrócić na to szczególną uwagę. Życzę SUKCESU;)

  3. mam go i ma jedna wade . nie da sie ustawic samego pieczenia wszystkie programy 1-12 zaczynajq sie od ugniatania. nie polecam , nie da sie poczekac az ciasto wyrosnie. zaluje ze go kupilem

Skomentuj weranda Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *