Łosoś w cieście francuskim

Krążki z ciasta francuskiego, wędzonego łososia i sera pleśniowego to doskonała przekąska.

Pyszny łosoś wędzony w cieście francuskim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • 1 ciasto francuskie
  • 1/2 opakowania sera pleśniowego
  • 100 g wędzonego łososia norweskiego
  • mąka do obsypania blachy

PRZYGOTOWANIE:

Rozwijamy ciasto francuskie. Łososia i ser pleśniowy kroimy w cienkie paski i układamy na cieście, zwijając ciasto w rulon, za każdym zwinięciem dokładamy paski łososia i sera, na końcu dociskamy ciasto aby się zlepiło. Następnie kroimy ciasto w krążki co ok. 1.5 cm. Krążki układamy na posypanej mąką blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni z termoobiegiem, pieczemy ok. 15-20 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Krążki wykładamy na talerz, są pyszne w smaku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Łosoś w cieście francuskim

  1. Pingback: Pikantne roladki z ciasta francuskiego - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *