Krążki z ciasta francuskiego, wędzonego łososia i sera pleśniowego to doskonała przekąska.
Pyszny łosoś wędzony w cieście francuskim.
SKŁADNIKI:
- 1 ciasto francuskie
- 1/2 opakowania sera pleśniowego
- 100 g wędzonego łososia norweskiego
- mąka do obsypania blachy
PRZYGOTOWANIE:
Rozwijamy ciasto francuskie. Łososia i ser pleśniowy kroimy w cienkie paski i układamy na cieście, zwijając ciasto w rulon, za każdym zwinięciem dokładamy paski łososia i sera, na końcu dociskamy ciasto aby się zlepiło. Następnie kroimy ciasto w krążki co ok. 1.5 cm. Krążki układamy na posypanej mąką blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni z termoobiegiem, pieczemy ok. 15-20 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Krążki wykładamy na talerz, są pyszne w smaku.
wow , super pomysł 🙂
Pingback: Pikantne roladki z ciasta francuskiego - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię