Pikantne roladki z ciasta francuskiego

Zdradzę Wam pomysł na szybkie danie, które przygotowuje się w pół godziny. Pikantne roladki z ciasta francuskiego z salami, szpinakiem i mieszanką meksykańską.

Ciasto to jeden z produktów, który zawsze jest u mnie w lodówce, doskonale sprawdza się do przygotowania dań słodkich jak i wytrawnych, gdy mamy niespodziewanych gości to w 30 minut można z niego wyczarować świetne przekąski, ciasteczka, czy też inne dania.

Takie roladki są idealne na przyjęcie, nie tylko świetnie wyglądają ale i smakują.

Roladki z ciasta francuskiego są idealną karnawałową przekąską.

Inne pomysły na dania z ciastem francuskim.

Bardzo nam smakowały roladki z łososiem.

Również tarta z ciasta francuskiego jest pyszna.

Pikantne roladki z ciasta francuskiego

SKŁADNIKI:

  • 2 arkusze- ciasto francuskie
  • 1 opakowania świeżego szpinaku
  • plastry salami
  • mieszanka meksykańska w puszce (czerwona fasola, groszek, kukurydza, marchewka)
  • sos salsa Winiary

PRZYGOTOWANIE:

Rozwijamy ciasto francuskie. Smarujemy ciasto sosem salsa. Na sosie układamy plastry salami, świeży szpinak i posypujemy warzywami z puszki. Ciasto francuskie zwijamy w rulon, na końcu dociskamy ciasto aby się zlepiło. Następnie kroimy ciasto w krążki co ok. 1.5 cm. Krążki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni z termoobiegiem, pieczemy ok. 15-20 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Krążki wykładamy na talerz, są pyszne w smaku.

Pikantne roladki z ciasta francuskiegoPikantne roladki z ciasta francuskiego

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Pikantne roladki z ciasta francuskiego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *