Przepis na surówkę z kapusty kiszonej i jabłka

 Polecam Przepis na surówkę z kapusty kiszonej i jabłka, która jest świetnym, winnym dodatkiem do obiadu. Jak przygotowuję surówkę do ryby, dodatkowo dodaję do niej cebulę.

Ta surówka z kapusty kiszonej była dodatkiem do kotletów mielonych.

surówka z kapusty kiszonej

1/2  kapusty kiszonej

1 marchewka

1 jabłko

2 łyżeczki cukru

1 łyżka oleju
1/2 cytryny

kolorowy pieprz

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną drobno siekamy. Obieramy marchewkę i ścieramy na tarce. Jabłko również ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do kapusty, mieszamy. Doprawiamy surówkę cukrem, kolorowym pieprzem, skrapiamy olejem i mieszamy. Ta surówka jest doskonałym dodatkiem do kotletów mielonych.

kotlety mielone z marynowanym czosnkiem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Przepis na surówkę z kapusty kiszonej i jabłka

  1. Pingback: Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *