Pieczarki faszerowane szynką

Pieczarki faszerowane szynką

pieczarki grilowane

Składniki:

  • 10 szt pieczarek,
  • 1/2 szt cebuli
  • 1 łyżeczka mąki,
  • 1/2 filiżanki rosołu,
  • 4 plastry szynki konserwowej z indyka,
  • do smaku sól,
  • szczypta majeranku,
  • 6 szt. pietruszki,
  • 1 łyżka masła,
  • do smaku pieprz kolorowy

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy ze skórki i odcinamy ogonki, które siekamy , będą wykorzystane do faszerowania. Siekane ogonki i siekaną cebulę dusimy na 1 łyżce masła na półmiękko wraz z natką pietruszki, szczyptą soli i majeranku. Dodajemy 1 łyżeczkę mąki, mieszamy, zalewamy 1/2 filiżankę rosołu. Dusimy aż pojawią sie bąbelki w sosie. Dodajemy pokrojoną w małą kostkę szynkę, wszystko dokładnie łączymy i wyłączamy gaz. Nadziewamy kapelusze mieszaniną grzybowo-szynkową. Każdą pieczarkę owijamy w folię Grillujemy w piekarniku z funkcją grilla w temp. 180 stopni około 20 minut, w zależności od wielkości pieczarek. Wyjmujemy pieczarki z folii i wykładamy na talerz.

Gdy pieczarki są gotowe wyjąć pieczarki z folii i wyłożyć je na talerz. Pieczarki obrać ze skórki i odciąć ogonki, które potem siekamy Siekane ogonki i siekaną cebulę udusić na 1 łyżce masła na półmiękko wraz z natką pietruszki, szczyptą soli i majeranku Dodać pokrojoną w małą kostkę szynkę, wszystko dokładnie połączyć, Każdą pieczarkę owinąć w folię Grillować w piekarniku z funkcją grilla w temp. 180 stopni około 20 minut
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *