Pieczarki faszerowane szynką
Składniki:
- 10 szt pieczarek,
- 1/2 szt cebuli
- 1 łyżeczka mąki,
- 1/2 filiżanki rosołu,
- 4 plastry szynki konserwowej z indyka,
- do smaku sól,
- szczypta majeranku,
- 6 szt. pietruszki,
- 1 łyżka masła,
- do smaku pieprz kolorowy
Przygotowanie:
Pieczarki obieramy ze skórki i odcinamy ogonki, które siekamy , będą wykorzystane do faszerowania. Siekane ogonki i siekaną cebulę dusimy na 1 łyżce masła na półmiękko wraz z natką pietruszki, szczyptą soli i majeranku. Dodajemy 1 łyżeczkę mąki, mieszamy, zalewamy 1/2 filiżankę rosołu. Dusimy aż pojawią sie bąbelki w sosie. Dodajemy pokrojoną w małą kostkę szynkę, wszystko dokładnie łączymy i wyłączamy gaz. Nadziewamy kapelusze mieszaniną grzybowo-szynkową. Każdą pieczarkę owijamy w folię Grillujemy w piekarniku z funkcją grilla w temp. 180 stopni około 20 minut, w zależności od wielkości pieczarek. Wyjmujemy pieczarki z folii i wykładamy na talerz.
![Gdy pieczarki są gotowe wyjąć pieczarki z folii i wyłożyć je na talerz.](http://www.gotujmy.pl/ri/104441_pieczarki-grillowane-z-szynka_0_0.jpg)
![Pieczarki obrać ze skórki i odciąć ogonki, które potem siekamy](http://www.gotujmy.pl/ri/104441_pieczarki-grillowane-z-szynka_1_0.jpg)
![Siekane ogonki i siekaną cebulę udusić na 1 łyżce masła na półmiękko wraz z natką pietruszki, szczyptą soli i majeranku](http://www.gotujmy.pl/ri/104441_pieczarki-grillowane-z-szynka_2_0.jpg)
![Dodać pokrojoną w małą kostkę szynkę, wszystko dokładnie połączyć,](http://www.gotujmy.pl/ri/104441_pieczarki-grillowane-z-szynka_3_0.jpg)
![Każdą pieczarkę owinąć w folię Grillować w piekarniku z funkcją grilla w temp. 180 stopni około 20 minut](http://www.gotujmy.pl/ri/104441_pieczarki-grillowane-z-szynka_4_0.jpg)
![Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...](http://www.linkwithin.com/pixel.png)