Klopsiki do zup

Klopsiki pikantne do zupy

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego mieszanego,
  • 1/2 szt papryczki chilli,
  • 1 łyżka przyprawa do mięsa mielonego Kotanyi,
  • 3 łyżki bułka tarta

Do miseczki przełożyć 30 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, dodać 1 łyżkę przyprawy do mięsa mielonego.Papryczkę chilli pokroić na pół, usunąć nasiona i połówkę dokładnie pokroić w małą kosteczkę, dodać do mięsa. Następnie wsypać 3 łyżki bułki tartej i dokładnie mięso wyrobić ręką. Formować w rękach malutkie pulpeciki które wrzucić do gotującej zupy (u mnie grzybowa) i gotować ok.15 minut

Robimy malutkie pulpeciki, które wrzucamy do gotującej zupy (w moim przypadku grzybowej) mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawę do mięsa mielonego i drobno posiekane chilli Następnie wsypujemy 3 łyżki bułki tartej i dokładnie mięso wyrabiamy ręką Formujemy w rękach malutkie pulpeciki, które będziemy gotować gotowe pulpeciki, które podawałam do zupy grzybowej
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Klopsiki do zup

  1. Pingback: Zupa brokułowa (krem) z klopsikami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *