Klopsiki pikantne do zupy
Składniki:
- 30 dag mięsa mielonego mieszanego,
- 1/2 szt papryczki chilli,
- 1 łyżka przyprawa do mięsa mielonego Kotanyi,
- 3 łyżki bułka tarta
Do miseczki przełożyć 30 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, dodać 1 łyżkę przyprawy do mięsa mielonego.Papryczkę chilli pokroić na pół, usunąć nasiona i połówkę dokładnie pokroić w małą kosteczkę, dodać do mięsa. Następnie wsypać 3 łyżki bułki tartej i dokładnie mięso wyrobić ręką. Formować w rękach malutkie pulpeciki które wrzucić do gotującej zupy (u mnie grzybowa) i gotować ok.15 minut
Pingback: Zupa brokułowa (krem) z klopsikami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom