Klopsiki pikantne do zupy
Składniki:
- 30 dag mięsa mielonego mieszanego,
- 1/2 szt papryczki chilli,
- 1 łyżka przyprawa do mięsa mielonego Kotanyi,
- 3 łyżki bułka tarta
Do miseczki przełożyć 30 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, dodać 1 łyżkę przyprawy do mięsa mielonego.Papryczkę chilli pokroić na pół, usunąć nasiona i połówkę dokładnie pokroić w małą kosteczkę, dodać do mięsa. Następnie wsypać 3 łyżki bułki tartej i dokładnie mięso wyrobić ręką. Formować w rękach malutkie pulpeciki które wrzucić do gotującej zupy (u mnie grzybowa) i gotować ok.15 minut
![Robimy malutkie pulpeciki, które wrzucamy do gotującej zupy (w moim przypadku grzybowej)](http://www.gotujmy.pl/ri/105715_pikantne-pulpety-do-zup_0_0.jpg)
![mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawę do mięsa mielonego i drobno posiekane chilli](http://www.gotujmy.pl/ri/105715_pikantne-pulpety-do-zup_1_0.jpg)
![Następnie wsypujemy 3 łyżki bułki tartej i dokładnie mięso wyrabiamy ręką](http://www.gotujmy.pl/ri/105715_pikantne-pulpety-do-zup_2_0.jpg)
![Formujemy w rękach malutkie pulpeciki, które będziemy gotować](http://www.gotujmy.pl/ri/105715_pikantne-pulpety-do-zup_3_0.jpg)
![gotowe pulpeciki, które podawałam do zupy grzybowej](http://www.gotujmy.pl/ri/105715_pikantne-pulpety-do-zup_4_0.jpg)
![Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...](http://www.linkwithin.com/pixel.png)
Pingback: Zupa brokułowa (krem) z klopsikami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom