Zdradzę Wam pomysł na szybkie danie, które przygotowuje się w pół godziny. Pikantne roladki z ciasta francuskiego z salami, szpinakiem i mieszanką meksykańską.
Ciasto to jeden z produktów, który zawsze jest u mnie w lodówce, doskonale sprawdza się do przygotowania dań słodkich jak i wytrawnych, gdy mamy niespodziewanych gości to w 30 minut można z niego wyczarować świetne przekąski, ciasteczka, czy też inne dania.
Takie roladki są idealne na przyjęcie, nie tylko świetnie wyglądają ale i smakują.
Roladki z ciasta francuskiego są idealną karnawałową przekąską.
Inne pomysły na dania z ciastem francuskim.
Bardzo nam smakowały roladki z łososiem.
Również tarta z ciasta francuskiego jest pyszna.
SKŁADNIKI:
- 2 arkusze- ciasto francuskie
- 1 opakowania świeżego szpinaku
- plastry salami
- mieszanka meksykańska w puszce (czerwona fasola, groszek, kukurydza, marchewka)
- sos salsa Winiary
PRZYGOTOWANIE:
Rozwijamy ciasto francuskie. Smarujemy ciasto sosem salsa. Na sosie układamy plastry salami, świeży szpinak i posypujemy warzywami z puszki. Ciasto francuskie zwijamy w rulon, na końcu dociskamy ciasto aby się zlepiło. Następnie kroimy ciasto w krążki co ok. 1.5 cm. Krążki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni z termoobiegiem, pieczemy ok. 15-20 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Krążki wykładamy na talerz, są pyszne w smaku.
Absolutne pyszności:))