Od Bombay Bazaar otrzymaliśmy niedawno paczkę z indyjskimi specjałami. Gdy przeglądałam jej zawartość znalazłam 2 słoiczki pasty imbirowej. Od razu wiedziałam, że powstanie pyszny kolejny #koktajl.
Koktajl przygotowałam w blenderze kielichowym z mieszanki kefiru i mleka0,5 % (po ok. 150 ml) z dodatkiem 1/4 mango, 1 jabłka ze skórą, ale bez gniazdek nasiennych, 1 łyżeczki pasty imbirowej, szczypty cynamonu. Koktajl jest pyszny, orzeźwiający, ale z „charakterem” za sprawą imbiru i cynamonu.
Polecam też inne takie koktajle:
Koktajl z mango, miętą i miodem
koktajl Shrek
Koktajl malinowy
Koktajl odchudzający z selera naciowego
Mleczny koktajl z mango, jabłka z imbirem i cynamonem:
Piotrek zaś dorwał się do pikantnych przegryzek- „makaroników” z soczewicy z orzechami, mimo, że są bardzo pikantne to nie mógł przestać ich jeść, schrupał je podczas oglądania TV 😉
pyszny, kremowy! mniam 🙂
Pingback: Mango lassi - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię