Przygotowanie:
Mleko podzielić na pół, połowę zagrzać z 2 łyżeczkami cukru i 1 łyżką Kasi, aż margaryna sie rozpuści. W drugiej części mleka wymieszać budyń malinowy. Gdy mleko się rozpuści, wlać rozpuszczony budyń, gotować cały czas mieszając, wystudzić, dodać 3 łyżki ubitej śmietany i dokładnie zmiksować mikserem. Wstawić do lodówki do schłodzenia
Składniki na babeczki
1/2 margaryny Kasia
1,5 szklanki mąki
1/3 szkl. cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
maliny do dekoracji
Przygotowanie:
Wymieszać sypkie produkty: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Dodać margarynę Kasia pokrojona w małe kostki, jajko i zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut. W między czasie wysmarować foremki margaryną i obsypać je w środku mąką. Ciasto cienko rozwałkować i wylepić nim foremki. Wstawić do piekarnika nastawionego na 200 stopni lub 180 stopni z termoobiegiem i piec 15 minut. Wyciągnąć foremki z piekarnika, gdy przestygną wyciągnąć babeczki z foremek. Do środka wkładać malinowy krem budyniowy i dekorować je malinami.