Ciasto francuskie z jabłkiem

Ciasto francuskie z jabłkiem, a dokładnie z prażonymi jabłkami i wiórkami kokosowymi.

IMG_1026

Składniki:
  • 1 op. ciasta francuskiego,
  • 8 łyżek prażonych jabłek
  • 8 łyżek wiórek kokosowych,
  • 1 łyżka oleju,
  • cukier puder do posypania

Tortownice wysmarować olejem. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować prażonymi jabłkami,posypać wiórkami kokosowymi, zwinąć w rulon i pokroić na plastry około 3 cm, ułożyć w tortownicy pozostawiając niewielkie odległości.Posypać dodatkowo wierzch wiórkami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni 25-30 minut. Zsunąć na talerz i posypać cukrem pudrem. Są smaczne wystudzone i na gorąco.

IMG_1020

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.