Przepis na gulasz, ale gulasz z kurkami i meksykańską mieszanką przypraw Burrito.
Składniki:
25 dag kurek
1 puszka pomidorów bez skórki
4 białe cienkie kiełbaski
kawałek boczku parzonego
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
1 łyżka oleju
2 łyżeczki mieszanki przypraw Burrito Kotanyi
1 łyżeczka cukru
sól do smaku
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w 2 cm kawałki i razem zeszklić na złoto. Dodać umyte kurki, doprawić burrito i dusić 5 minut. Przełożyć do garnka rozdrobnione na mniejsze kawałki pomidory bez skórki razem z płynem, wsypać 1 łyżeczkę cukru dla złamaniu kwasu pomidorów, dusić kolejne 5 minut. Dodać czerwoną fasolkę wraz z zalewą i dusić jeszcze chwilkę. Podawać z pieczywem.