Deser z malinami


1 budyń malinowy Winiary
3 łyżki ubitej śmietany
1 łyżka margaryny
1/2 litra mleka
2 łyżeczki cukru

Mleko podzielić na pół, połowę zagrzać z 2 łyżeczkami cukru i 1 łyżką margaryny, aż margaryna sie rozpuści. W drugiej części mleka wymieszać budyń malinowy. Gdy mleko się rozpuści, wlać rozpuszczony budyń, gotować cały czas mieszając, wystudzić, dodać 3 łyżki ubitej śmietany i dokładnie zmiksować mikserem.

Do deserowego pucharka przełożyć łyżkę kremu budyniowego na bazie bitej śmietany i budyniu malinowego i obłożyć go łyżką malin. Na malinach ułożyć warstwowo 2 łyżki bitej śmietany, 2 łyżki kremu budyniowego i znów przykryć malinami. Przykryć to pozostałą bitą śmietaną i kremem, posypać resztą malin. Rozkruszyć połowę kruchej babeczki i posypać nią powierzchnię deseru. Tak przygotowany deser malinowy wstawić do lodówki do schłodzenia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *