Mus jogurtowy z owocami

Przepis na mus jest dla osób liczących kalorie. Ja do przygotowania tego deseru-musu wykorzystałam jogurt brzoskwiniowy o obniżonej wartości kalorycznej i zawartości tłuszczu 0,1 %.

Powstał pyszny mus jogurtowy z owocami.

SKŁADNIKI:

  • 1 jogurt brzoskwiniowy 0,1 % tłuszczu
  • 1 brzoskwinia
  • mały listek melisy do dekoracji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jogurt przelewamy do naczynia od miksowania. Brzoskwinię przecinamy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ją ze skórki. Jedną połowę kroimy na 4 części i dodajemy do jogurtu, całość miksujemy za pomocą blendera (ja mam Triblade) i przelewamy do szklanego pucharka. Drugą połówkę dzielimy na ćwiartki. Jedną ćwiartkę brzoskwini kroimy w plastry i zatapiamy je w musie, lekko muszą końcówki wystawać, drugą ćwiartkę kroimy w małą kosteczkę i posypujemy powierzchnię musu, ozdabiamy malutkim listkiem świeżej melisy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Mus jogurtowy z owocami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.