Gdy znudzą nam się tradycyjne naleśniki to możemy trochę z nimi pokombinować. Możemy przygotować naleśniki a’la szaszłyki. Wystarczy 1 naleśnik, oliwki, paluszki surimi i dip guacamole, połączenie ciekawe w smaku.
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki,
- 1 szkl.mleka,
- 1 szkl.wody gazowanej
- 3 jajka,
- szczypta soli,
- 1/4 szklanki oleju do smażenia
- dip guacamole
- 1 łyżeczka musztardy miodowej
- paluszki surimi
- czarne oliwki
PRZYGOTOWANIE naleśników: 3 jajka ubijamy z solą, dodajemy 2 szkl. mąki, po 1 szkl. wody gazowanej i mleka, dokładnie mieszamy trzepaczką Triblade i smażymy na gorącym oleju z obu stron.
Na 2 szaszłyki potrzebujemy 1 naleśnik, który smarujemy kopiastą łyżką dipu guacamole wymieszanego z łyżeczką musztardy miodowej, układamy na brzegu 3 paluszki surimi, zwijamy raz, kładziemy ponownie 3 paluszki surimi i zwijamy. Naleśnik kroimy na 6 plastrów, które nabijamy naprzemiennie z czarnymi oliwkami na patyczki do szaszłyków.
Smacznego!
bardzo ciekawa propozycja 😉
faktycznie fantastyczny pomysł 🙂
Mojemu mężowi bardzo smakowały, a jutro będzie tort naleśnikowy tylko jeszcze sie zastanawiam z czym go zrobić.
Taka fajna odmiana sushi 😉 super sprawa na takie małe domowe posiadówki. na pewno zrobi duże wrażenie na znajomych!
Pingback: Torcik naleśnikowy z malinami i rumem - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom
Pingback: Naleśnik ze szpinakiem i serem ricotta - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom
Pingback: Naleśnik z warzywami i parówką - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom
Pingback: Tort naleśnikowy bolognese - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię