Naleśniki a’la szaszłyki

Gdy znudzą nam się tradycyjne naleśniki to możemy trochę z nimi pokombinować. Możemy przygotować naleśniki a’la szaszłyki. Wystarczy 1 naleśnik, oliwki, paluszki surimi i dip guacamole, połączenie ciekawe w smaku.

SKŁADNIKI:

    • 2 szklanki mąki,
    • 1 szkl.mleka,
    • 1 szkl.wody gazowanej
    • 3 jajka,
    • szczypta soli,
    • 1/4 szklanki oleju do smażenia
    • dip guacamole
    • 1 łyżeczka musztardy miodowej
    • paluszki surimi
    • czarne oliwki

PRZYGOTOWANIE naleśników:  3 jajka ubijamy z solą, dodajemy 2 szkl. mąki, po 1 szkl. wody gazowanej i mleka, dokładnie mieszamy trzepaczką Triblade i smażymy na gorącym oleju z obu stron.

Na 2 szaszłyki potrzebujemy 1 naleśnik, który smarujemy kopiastą łyżką dipu guacamole wymieszanego z łyżeczką musztardy miodowej, układamy na brzegu 3 paluszki surimi, zwijamy raz, kładziemy ponownie 3 paluszki surimi i zwijamy. Naleśnik kroimy na 6 plastrów, które nabijamy naprzemiennie z czarnymi oliwkami na patyczki do szaszłyków.

Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

8 myśli nt. „Naleśniki a’la szaszłyki

  1. Pingback: Torcik naleśnikowy z malinami i rumem - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

  2. Pingback: Naleśnik ze szpinakiem i serem ricotta - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

  3. Pingback: Naleśnik z warzywami i parówką - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

  4. Pingback: Tort naleśnikowy bolognese - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.