Pierś z kurczaka (w Papirusie)

Już wiecie, że nasz blog bierze udział w akcji ambasadorskiej Przyjaciele Winiary, więc czasami testujemy nowości tej firmy. Ostatnio dostaliśmy paczkę z najnowszym „dzieckiem” Winiary Pomysł na…Papirus o trzech różnych smakach.
Aromatyczna pierś z kurczaka w Papirusie z papryką:
A cóż to jest niektórzy się zapytają. Jest to innowacyjne rozwiązanie, które pozwala przygotować na patelni bez dodatku tłuszczu soczyste i smaczne mięso. Specjalny pergamin pokryty jest mieszanką ziół i przypraw, które powodują, że mięso smaży się we własnym sosie, absorbując użyte kompozycje mieszanki ziół i przypraw
Produkt ten nie zawiera konserwantów, glutaminianu sodu i barwników. A głównym składnikach to w 1/3 suszone warzywa, reszta to zioła, przyprawy. Warto wymienić czerwoną paprykę, rozmaryn, majeranek, ziele angielskie i kminek.
Składniki:
Do tego dania wykorzystałam Pomysł na…Papirus z papryką,
1 pierś kurczaka przekrojoną na 3 plastry.
Opakowanie zawiera 4 szt. papieru.
Przygotowanie:
Plastry rozbijamy tłuczkiem, umieszczamy każdy kawałek na połówce papieru, przykrywając je jednocześnie drugą częścią. Na rozgrzanej patelni układamy zawinięte w pergamin mięso. Smażymy na średnim ogniu po ok. 5 minut z każdej strony.
Smażoną pierś z kurczaka podałam z sałatką przygotowaną z sera mozzarella, połowy papryki i ogórka, całość doprawiłam solą ziołową i suszonymi pomidorami z czosnkiem i ziołami Kamis.
Smacznego!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Pierś z kurczaka (w Papirusie)

  1. Smakuje tak jak wygląda, nie potrzeba nic do tego robić, papirus jest dokładnie pokryty przyprawami, więc nasza rola sprowadza się do ułożenia mięsa i usmażenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *