Roladki z kurczaka

Jeśli szukacie pomysłu na lekki, a jednocześnie mięsny obiad to polecam moje faszerowane pietruszką i radicchio roladki z kurczaka. W ciągu 45 minut mamy smaczny, jednocześnie zdrowy (gotowany na parze) i efektownie wyglądający obiad. Jako, że to miał być obiad dla mężczyzny, do roladek podałam kulki z puree ziemniaczanego z dodatkiem natki pietruszki. Jednak osoby liczące kalorie  mogą do roladek podać tylko mieszankę sałat z lekkim dresingiem. Ten lekki obiad z faszerowanych roladek z kurczaka i sałaty może przybrać  formę sałatki, którą można zabrać ze sobą do pracy i zjeść z apetytem. Do posmarowania roladek wykorzystałam pastę paprykową, którą przygotowałam do słoików, ale może to być też musztarda, passata pomidorowa. Zapraszam.

Najlepsze Roladki z kurczaka faszerowane pietruszką i radicchio
Roladki z kurczakaRoladki z kurczaka

2 piersi z kurczaka
liście sałaty radicchio
natka pietruszki
sól
czarny pieprz
pasta paprykowa

Dwie pojedyncze piersi kurczaka wkładamy między folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na dwa cienkie płaty. Każdy płat doprawiamy solą i pieprzem z obu stron, smarujemy od środka pastą paprykową. Układamy liście sałaty radicchio i natkę pietruszki. Następnie ciasno zwijamy w rulon, owijamy roladki dokładnie folią spożywczą i układamy w pojemniku parowara. Parujemy roladki 30 minut. Jeśli nie jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami parowara  zagotowujemy wodę w garnku, wkładamy roladki w folii do wody i gotujemy ok. 25 minut. Roladki wyjmujemy z folii, kroimy w grube plastry.

Roladki z kurczaka podajemy z ziemniakami.

Roladki z kurczakaRoladki z kurczaka

Smacznego

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Roladki z kurczaka

  1. Pingback: Roladki z kurczaka z serem i wędzonką - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *