Ten faszerowane muszle z makaronu polecam jako doskonałą przekąskę, zarówno na ciepło jak i na zimno. Muszle po ugotowaniu są sprężyste, nie rozpadają się, ani nie zmieniają kształtu. Możemy farsz przygotować akurat z tego co mamy w lodówce: mięso mielone, rybę czy coś innego, mamy tu duże pole do popisu. Makaron faszerowany (muszle) to doskonała przekąska na Sylwestra.
– 100 g makaronu Bartolini Eco żytni razowy muszla
– 100 g sera twarogowego z mascarpone i różowym pieprzem brazylijskim
– pomidorki cherry
– czarne oliwki
– bazylia
– sól do gotowania makaronu
– suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, odcedzamy. Następnie hartujemy zimną wodą i ponownie odcedzamy. Faszerujemy połówkami plastrów sera, układamy w żaroodpornym naczyniu. Między makaron układamy połówki pomidorów i czarne oliwki.
Farsz posypujemy dodatkowo suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią . Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku do rozpuszczenia się sera.
Podajemy ze świeżymi listkami bazylii, efekt smakowy murowany:)
PPH Tabit są producentem Makaronu Bartolini Eko Żytni Razowy, produkt ma certyfikat “Doceń polskie” , czyli wyróżnia się wysoką jakością i wyjątkowymi walorami smakowymi.
Zapraszam na stronę Doceń polskie, i na FB tutaj gdzie znajdziecie więcej informacji o programie i produktach opatrzonych logiem Doceń Polskie.
Przypominam Wam jednocześnie, że do jutra trwa konkurs , możecie wykorzystać jako bohaterów zdjęć produkt PPH Tabit.