Makaron faszerowany (muszle)

Ten faszerowane muszle z makaronu polecam jako doskonałą przekąskę, zarówno na ciepło jak i na zimno. Muszle po ugotowaniu są sprężyste, nie rozpadają się, ani nie zmieniają kształtu. Możemy farsz przygotować akurat z tego co mamy w lodówce: mięso mielone, rybę czy coś innego, mamy tu duże pole do popisu. Makaron faszerowany (muszle) to doskonała przekąska na Sylwestra.

100 g makaronu Bartolini Eco żytni razowy muszla
– 100 g sera twarogowego z mascarpone i różowym pieprzem brazylijskim
– pomidorki cherry
– czarne oliwki
– bazylia
– sól do gotowania makaronu
– suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

 

 

 

 

 
Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu,  odcedzamy. Następnie hartujemy zimną wodą i ponownie odcedzamy. Faszerujemy połówkami plastrów sera, układamy w żaroodpornym naczyniu. Między makaron układamy połówki pomidorów i czarne oliwki.

Farsz posypujemy dodatkowo suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią . Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku do rozpuszczenia się sera.

Podajemy ze świeżymi listkami bazylii,  efekt smakowy murowany:)

PPH Tabit są producentem Makaronu Bartolini Eko Żytni Razowy, produkt ma certyfikat “Doceń polskie” , czyli wyróżnia się wysoką jakością i  wyjątkowymi walorami smakowymi.

Zapraszam na stronę Doceń polskie, i na FB tutaj gdzie znajdziecie więcej informacji o programie i produktach opatrzonych logiem Doceń Polskie.

Przypominam Wam jednocześnie, że do jutra trwa konkurs , możecie wykorzystać jako bohaterów zdjęć produkt PPH Tabit.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>