Makaron ze szpinakiem

W ramach czyszczenia lodówki powstało  danie: Makaron ze szpinakiem i jajkiem

Penne ze szpinakiem

Składniki na 1 porcję:

5 plastrów kiełbasy
1/2 cebuli
1 łyżka oleju
100 g makaronu penne
garść szpinaku
1 łyżeczka soli do gotowania
sól morska prowansalska Kamis
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis
suszone pomidory w zalewie (domowy wyrób)
2 jajka

Makaron penne gotujemy al’dente z 1 łyżeczką soli, odcedzamy go na durszlaku po ugotowaniu. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju, doprawiając je solą morska prowansalską. Dodajemy odcedzony makaron, szpinak, posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią i lekko podsmażamy. Wbijamy 2 jajka, mieszamy i wykładamy na talerze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *