Konfitura z czereśni z nutą wanilii i kardamonu.

Pyszna Konfitura z czereśni z nutą wanilii i kardamonu.

konfitura z czereśni

Składniki:

5 kg czereśni
1 szklanka cukru
1 opakowanie
1 op.cukru żelującego 3:1
1 op. cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis

Do zrobienia konfitury wykorzystujemy zdrowe, świeże czereśnie. Owoce myjemy, usuwamy szypułki, drylujemy z pestek. Do dużego garnka wsypujemy owoce, posypujemy cukrem żelującym i pozostałym cukrem, mieszamy. Całość podgrzewamy i doprowadzamy do wrzenia,, gotując przez ok. 5 minut, po czym dodajemy cukier z wanilią i nutą kardamonu, gotujemy cały czas mieszając do uzyskania szklistości owoców. Gotową, gorącą konfiturę nakładamy do wygotowanych słoików 330 ml i szczelnie zakręcamy. Odwracamy do góry dnem, po ostygnięciu słoiki umieszczamy w chłodnym miejscu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Konfitura z czereśni z nutą wanilii i kardamonu.

  1. Pingback: Styropian (ciasto) Sernik śmietankowy - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.