Roladki z grillowanej cukinii

Roladki z grillowanej cukinii to doskonała przystawka, można przygotować z dowolnymi dodatkami, ja podałam z farszem z sera kanapkowego, pomidora bez miąższu i z ziołami do sałatek. Ziołami posypałam również talerzyk.

Plastry cukinii ścinałam nożykiem do obierania warzyw. Plastry są wtedy idealnie cienkie i równe.

SKŁADNIKI:

1/2 cukinii

1/2 pomidora

1 serek kanapkowy ze szczypiorkiem

sól morska ziołowa Kamis

mieszanka ognistych przypraw Kamis

zioła do sałatek

olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE :

Cukinię myjemy i odcinamy końcówki. Cukinię kroimy na cieniutkie plastry. Cukinię smarujemy olejem za pomocą pędzelka. Posypujemy solą ziołową i ognistą mieszanką przypraw i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Pomidora kroimy w plastry, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę. Ser kanapkowy przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone pomidory, 1 łyżeczkę ziół do sałatek i mieszamy.

Plastry grillowanej cukinii układamy na desce i smarujemy farszem z sera i pomidora  i zawijamy.

Roladki z grillowanej cukinii dekorujemy ziołami do sałatek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Roladki z grillowanej cukinii

Skomentuj Katarzyna Kania Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *