Łosoś z grilla z warzywami

Łosoś z grilla z warzywami i dipem koperkowo-czosnkowym.

IMG_9329

  • 2 dzwonka łososia
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kostka rosół z kury
  • szczypta marynaty do ryb z cytryną i koperkiem
  • 2 kartofle
  • 25 dag mixu warzyw mrożonych
  • 1/2 pęczka koperku
  • jogurt grecki
  • ząbek czosnku lub kostka czosnkowa

PRZYGOTOWANIE:

Postanowiłam zamiast soli przygotować marynatę z 2 łyżek oliwy z oliwek, 1 kostki rosół z kury, oraz szczypty marynaty do ryb z cytryna i koperkiem. Marynatą posmarować 2 dzwonka łososia. Na patelni grillowej ułożyć marynowane dzwonka łososia, oraz obrane i umyte kartofle pokrojone w plasterki, które należy lekko posolić i skropić 2 łyżkami oliwy. Grillować całość po 5 minut z każdej strony. Łososia i kartofle wyłożyć na talerze. A następnie na tej samej patelni parować 3 minuty pod przykryciem delikatnie posolony zestaw warzyw. Wyłożyć warzywa. Danie posypać świeżym koperkiem.Jako dodatek do łososia przygotowałam dip z jogurtu greckiego, siekanego koperku i mini kostki czosnkowej, można też użyć świeży ząbek czosnku.

Łososia podajemy z grillowanymi kartoflami i warzywami Na patelni grillowej ułożyć marynowane dzwonka łososia, oraz obrane i umyte kartofle pokrojone w plasterki dodatkiem do dania jest dip z jogurtu greckiego, siekanego koperku i mini kostki czosnkowej Danie na talerzu posypać świeżym posiekanym koperkiem
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.