Przepis na szczupaka panierowanego

Przepis na szczupaka. Szczupak smażony o smaku curry.

Szczupak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

  • 1 szt szczupak,
  • mąka,
  • 2 łyżeczki curry Kotanyi,
  • szczypta chilli,
  • szczypta majeranek,
  • do smaku sól
  • 1/3 szkl. oleju

Oprawionego szczupaka umyć, osuszyć, pokroić w dzwonka i doprawić solą. Mąkę wsypać do miski, dodać przyprawę curry, szczyptę chilli i troszkę majeranku, wymieszać. Każdy kawałek ryby dokładnie obtoczyć w mące z przyprawami. Rozgrzać olej na patelni, układać na oleju dzwonka szczupaka i smażyć powoli na niezbyt dużym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Wyłożyć smażonego szczupaka na półmisek, obłożyć ósemkami pomidora i natką pietruszki. Bardzo dobra na ciepło jak i na zimno.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *