Sałatka z łososiem, serem pleśniowym lazur i oliwkami to pyszne urozmaicenie menu.
- 2 dzwonka świeżego łososia
- 1/2 opakowania sera pleśniowego lazur
- 5 oliwek z migdałami i pastą paprykową FINE FOOD
- 2 garści mixu sałat
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- pieprz cytrynowy
Przygotowujemy marynatę z mieszaniny oliwy z oliwek, łyżeczki octu balsamicznego, sosu sojowego i pieprzu cytrynowego, mieszamy z kawałkami łososia, zostawiamy na 30 minut. Łososia podsmażamy na patelni. Mix Sałat z torebki rozrzucamy na talerzu. Podsmażonego łososia układamy na sałacie. Ser pleśniowy lazur dzielimy na mniejsze kawałki i układamy na sałacie. Oliwki kroimy w plasterki i rozrzucamy na sałatce. Doprawiamy całość resztą marynaty.