Do grillowanego mięsa najlepsza jest sałatka warzywna z majonezem i z zieloną pietruszką
SKŁADNIKI:
- 2 kartofle
- 2 marchewki
- 1/2 selera
- 2 ogórki małosolne
- 2 jajka na twardo
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka musztardy
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
PRZYGOTOWANIE: Kartofle, marchewki i seler ugotować w łupinkach, następnie odcedzić, wystudzić i obrać ze skórek. Warzywa pokroić w równą kostkę i wrzucić do miski. Ogórki pokroić wraz ze skórką w kostkę, ugotowane jajka obrać z łupinek i pokroić za pomocą krajalnicy do jajek, wsypać do warzyw, doprawić solą i pieprzem, dodać 1 łyżeczkę musztardy, wymieszać, wsypać kopiastą łyżkę siekanej zielonej pietruszki, wymieszać, na sam koniec dodać3 łyżki majonezu, dokładnie połączyć składniki i wstawić do lodówki, przełożyć do szklanych miseczek, doskonały dodatek do grillowanego kurczaka.