Kiedy mamy chwilkę czasu możemy pokombinować z jajecznicą. Dzisiaj postanowiłam do niej dodać wędzonego łososia i oliwki. Całość ułożona na podpieczonym chlebie. Wierzcie takie grzanki z jajecznicą i łososiem powodują, że chce nam się żyć i iść do pracy.
Składniki:
1 łyżeczka masła
2 jajka
1 łyżka śmietany
2 kromki chleba
sól morska i pieprz kolorowy do smaku Kamis
1 plaster wędzonego łososia
2 czarne oliwki
Przygotowanie:
Plaster łososia kroimy w paski, a oliwki w plasterki. Rozpuszczamy masło. Dodajemy rozkłócone jajka ze śmietaną i resztkami łososia, przyprawy. Smażymy na małym ogniu mieszając. Chleb zapiekamy w tosterze. Na podpieczonym chlebie układamy jajecznicę, na niej łososia zwiniętego w spiralkę i plasterki oliwek. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Dobra alternatywa dla kogoś kto nie lubi samej jajecznicy – tak jak Ja 😉 świetny przepis!
Proste, szybkie i efektowne. 😉 Dla mnie życie bez jajek byłoby baardzo ubogie.. Tak wiele można z nich zrobić!
Serdecznie dziękuję za dodanie przepisu do akcji „Męska uczta!” 😉