Jajka sadzone z bekonem

I znów jajka;) To najprostsze i najszybsze danie na świecie. Piotrek przygotował Jajka sadzone na patelni przeznaczonej do smażenia jajek sadzonych. Do tego dobrze wysmażony, chrupiący bekon, prawie jak chipsy.

Ten chrupiący bekon lubię najbardziej. To śniadanie jest prawie jak angielskie śniadanie, brakuje tylko fasolki i kiełbasek;)

Jajka sadzone z bekonem

Jajka sadzone z bekonem

SKŁADNIKI:

  • 5 sztuk-  plastry wędzonego bekonu
  • plaster wędzonej słoniny
  • pieprz kolorowy Kamis
  • 5 jajek
  • sól morska Kamis do smaku
  • szczypiorek do posypania
  • PRZYGOTOWANIE: W każdy dołek na patelni kładziemy pokrojoną w drobną kostkę słoninę, lekko ją wytapiamy i wbijamy  w każdy dołek jajko. Smażymy na małym ogniu, na minutę przykrywamy patelnię pokrywką,aby jajko się ścięło, doprawiamy odrobiną soli morskiej z młynka i pieprzem kolorowym Kamis, posypujemy szczypiorkiem.
  • Na suchej patelni układamy plastry bekonu i smażymy aż się zrumienią i uzyskają formę chrupką.
  • Podajemy razem z plastrami pomidorów.

Jajka sadzone z bekonem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *