Roladki schabowe faszerowane pastą miętową, szynką i serem

Ostatnio często przygotowuję ze Schabu wieprzowego  roladki. Roladki wieprzowe, czyli schabowe wyszły bardzo pyszne, z dodatkiem pasty miętowej, wędzonej szynki i sera brie są rewelacyjne. Polecam:)
Pastą miętowa jest aromatyczna i lekko pikantna, doskonale nadaje się jako dodatek do mięsa.

Inny pomysł na wykorzystanie pasty miętowej znajdziecie tutaj

Roladki z pastą miętową

Składniki:
  • 1 plaster schabu wieprzowego,
  • 1 łyżeczka pasty miętowej,
  • do smaku sól morska prowansalska,
  • szczypta chilli,
  • plaster sera brie,
  • 2 plastry wędzonej szynki,
  • zioła prowansalskie
  • 1 łyżeczka oleju

Przygotowanie:

Plaster  schabu rozbijamy dokładnie tłuczkiem do kotletów. Podłużny papier do pieczenia smarujemy olejem,  posypujemy  solą prowansalską, chilli i ziołami prowansalskimi. Układamy plaster  schabu, doprawiamy je również z drugiej strony. Na środku smarujemy pastą miętową, układamy plasterki szynki oraz słupki sera brie. Plaster schabu dokładnie zwijamy w roladkę, którą spinamy wykałaczkami, zawijamy w papier do pieczenia,  układamy na rozgrzanej suchej patelni  smażymy z każdej strony po 2-3 minuty minut. Gotową roladkę zostawiamy by odpoczęła, kroimy w ukośne plastry ok. 2 cm, wykładamy na talerz,  dekorujemy pomidorami czarnymi oliwkami.

Smacznego!

Roladki z pastą miętową

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *