Przepis na Jajecznicę z łososiem

Przygotowując nasze ulubione niedzielne, czyli jajecznicę postanowiłam do niej dodać pyszny dodatek-  wędzonego łososia. Do jajecznicy podałam grzanki, przygotowane ze zwykłego chleba pszennego, pokrojonego w trójkąty.   Wierzcie takie grzanki do jajecznicy z łososiem powodują, że niedziela rozpoczyna się miło.

Jajecznica z łososiem wędzonym:

Składniki:

1 łyżeczka masła klarowanego
4 jajka
2 kromki chleba
1 łyżka oleju
sól morska i pieprz czarny do smaku Kamis
2 plastry wędzonego łososia

Przygotowanie:

Plaster łososia kroimy w paski. Rozpuszczamy na patelni klarowane masło. Dodajemy rozkłócone jajka, szybko mieszamy, jak zacznie się jajecznica ścinać dodajemy paski łososia, wyłączamy ogień pod patelnią, mieszamy jajecznicę. Na drugiej  Z Chleba ścinamy skórkę, kroimy w trójkąty i smażymy na złoto z obu stron na oleju. Na talerzu układamy jajecznicę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, dekorujemy natką pietruszki. Obok układamy grzanki z chleba.
Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *