Polecam Przepis na surówkę z kapusty kiszonej i jabłka, która jest świetnym, winnym dodatkiem do obiadu. Jak przygotowuję surówkę do ryby, dodatkowo dodaję do niej cebulę.
Ta surówka z kapusty kiszonej była dodatkiem do kotletów mielonych.
1/2 kapusty kiszonej
1 marchewka
1 jabłko
2 łyżeczki cukru
1 łyżka oleju
1/2 cytryny
kolorowy pieprz
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną drobno siekamy. Obieramy marchewkę i ścieramy na tarce. Jabłko również ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do kapusty, mieszamy. Doprawiamy surówkę cukrem, kolorowym pieprzem, skrapiamy olejem i mieszamy. Ta surówka jest doskonałym dodatkiem do kotletów mielonych.
Nasza ulubiona surówka !!!:)
Pingback: Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię