Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki

Dzisiaj proponuję Wam niezwykłą surówkę: pyszną, chrupiącą i orzeźwiającą. Por w połączeniu z mocno chrupiącą młodą marchewką, pietruszką  i słodkim jabłkiem, a wszystko podkreślone smakiem lekkiego delikatnego sosu majonezowego i natki pietruszki. Taka surówka z wazrywami i dodatkiem jabłka to doskonały dodatek do pieczonego mięsa.: Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki.

Inne przepisy na surówki:
Surówka z marchewki – dietetyczna
Surówka z kapusty, pora i koperku
Surówka Colesław
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z marchwi

Surówka z marchwi
Składniki:
1 mały por
2 marchewki
1 jabłko
1 pietruszka
natka pietruszki
sól
pieprz
2 łyżki majonezu delikatnego Winiary

Przygotowanie:
Por myjemy, przycinamy podstawę, kroimy na pół, a następnie w cienkie piórka. Rozdrobniony por oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Marchewkę i pietruszkę  myjemy i obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Jabłko myjemy, obieramy i również ścieramy na tarce.W misce mieszamy por z marchwią, pietruszką i jabłkiem, siekaną  natką pietruszki oraz z sosem majonezowym.

Surówka z marchwi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

3 myśli nt. „Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki

  1. Pingback: Surówka z pora - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *