Surówka z kapusty pekińskiej i granatu

Surówka z kapusty pekińskiej i ziaren granatu

IMG_5762

Składniki:

  • 1/2 szt kapusty pekińskiej,
  • 8 szt rzodkiewek,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 300 ml jogurtu naturalnego,
  • 1 op. sosu koperkowego,
  • 1/2 szt. owocu granatu

Połowę kapusty pekińskiej szatkujemy robotem Bosch. Na tarce warzywnej ścieramy również rzodkiewki i paprykę. Dodajemy sos koperkowy zrobiony z opakowania sosu koperkowego wymieszanego z 300 ml jogurtu naturalnego, dokładnie wszystko mieszamy. Wyciskamy sok z połowy owocu granatu, posypujemy również ziarnami granatu, dekorujemy zieloną pietruszką. Podawałam surówkę do grillowanego łososia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.