Surówka z kapusty pekińskiej i granatu

Surówka z kapusty pekińskiej i ziaren granatu

IMG_5762

Składniki:

  • 1/2 szt kapusty pekińskiej,
  • 8 szt rzodkiewek,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 300 ml jogurtu naturalnego,
  • 1 op. sosu koperkowego,
  • 1/2 szt. owocu granatu

Połowę kapusty pekińskiej szatkujemy robotem Bosch. Na tarce warzywnej ścieramy również rzodkiewki i paprykę. Dodajemy sos koperkowy zrobiony z opakowania sosu koperkowego wymieszanego z 300 ml jogurtu naturalnego, dokładnie wszystko mieszamy. Wyciskamy sok z połowy owocu granatu, posypujemy również ziarnami granatu, dekorujemy zieloną pietruszką. Podawałam surówkę do grillowanego łososia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.