Surówka z warzyw

SURÓWKI DO OBIADU – pyszne, najlepsze dodatki do dań obiadowych. Surówki to zdrowe i odżywcze przystawki, które ożywiają nasze talerze kolorami świeżych warzyw. Czasami jem je  bez niczego 🙂 Gdyż surówka z warzyw to doskonały pomysł na samodzielny posiłek gdy jesteśmy np. na diecie i chcemy zrzucić kilka kilogramów lub jako dodatek do obiadu.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 małej sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej
  • 1 mały por
  •  marchewka
  • kawałek czerwonej papryki
  • 1 kopiasta łyżka majonezu lub jogurtu
  • pieprz kolorowy do smaku

PRZYGOTOWANIE: Sałatę kroimy w piórka, por również. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach . Wsypujemy warzywa do miski. Czerwoną paprykę kroimy w małe słupki i dodajemy do reszty warzyw. Do miski dodajemy również kopiastą łyżkę majonezu lub jogurtu jeśli dbamy o linię, doprawiamy pieprzem kolorowym i całość dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły. Dekorujemy świeżą natką pietruszki. Taka surówka jest doskonałym dodatkiem do mięsnego drugiego dania. Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Surówka z warzyw

  1. Pingback: Surówka obiadowa - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *