Surówka z warzyw

Surówka z warzyw to doskonały dodatek do obiadu.

IMG_4686

SKŁADNIKI:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1 mały por
  • kawałek marchewki
  • 1/5 czerwonej papryki
  • 1 kopiasta łyżka majonezu
  • pieprz kolorowy do smaku

PRZYGOTOWANIE: Połówkę małej kapusty pekińskiej pokroić w piórka, por pokroić wzdłuż, a następnie w plasterki. Wsypać warzywa do miski. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach bezpośrednio do miski. Czerwoną paprykę pokroić w małe słupki i dodać do reszty. Do miski włożyć również kopiastą łyżkę majonezu, doprawić pieprzem kolorowym i całość dokładnie wymieszać aby wszystkie składniki się połączyły. Surówka jest doskonałym dodatkiem do drugich dań.

doprawiamy pieprzem kolorowym i całość dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki sie połączyły cztery podstawowe składniki surówki wielowarzywnej Połówkę małej kapusty pekińskiej kroimy w piórka, por kroimy wzdłuż, a następnie w plasterki Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach bezpośrednio do miski Czerwoną paprykę kroimy w małe słupki i dodajemy do reszty. Do miski wkładamy również kopiastą łyżkę majonezu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Surówka z warzyw

  1. Pingback: Surówka obiadowa - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.