Faszerowane jajka

Prosta i szybka przekąska – faszerowane jajka z farszem z krabowej pasty, serka kanapkowego i ikry ze śledzia. Bardzo smaczne i cieszące oko danie.

Jajka faszerowane

składniki:

  • jajka,
  • pasta krabowa z koperkiem
  • ikra ze śledzia
  • serek kanapkowy
  • marynowane mini ogóreczki i kolby kukurydzy
  • czarne oliwki do dekoracji

przygotowanie: 5 jajek myjemy i wkładamy do rondelka, zalewamy je zimną wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, nastawiamy minutnik na 10 minut, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy aż minutnik się odezwie. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Zalewamy jajka zimną wodą aby ostygły. Obieramy jajka ze skorupek i przekrawamy na połówki i układamy na specjalnym półmisku do jajek. Dekorujemy serkiem kanapkowym,pastą krabową, nakładamy po 1/2 łyżeczki ikry ze śledzia. Dekorujemy plasterkami czarnych oliwek, mini kolbami kukurydzy pokrojonymi na cząstki i połówkami mini ogóreczków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.