Węgierska zupa gulaszowa

Jesień+ chłód= pyszna węgierska Zupa gulaszowa z  papryką. Smaczna i rozgrzewająca.

SKŁADNIKI:

  • 30 dag żeberek z mięsem
  • 30 dag świeżego boczku
  • 3 papryki kolorowe (czerwona, zielona, żółta)
  • 1/2 litra wody,
  • 1,5 litra rosołu,
  • 3 ziemniaki,
  • 1 łyżeczka soli,
  • do smaku sól morska prowansalska Kamis,
  • ognista mieszanka przypraw Kamis,
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki,
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju

PRZYGOTOWANIE:

W żeberkach oddzielamy kości od mięsa, kości z 1 łyżeczką soli gotujemy 20 minut. Rozgrzewamy olej, dodajemy boczek pokrojony w kostkę, podsmażamy, doprawiamy solą, dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy chwilkę, przekładamy do garnka, dodajemy mięso z żeberek pokrojone w paseczki, gotujemy 15 minut. Następnie wlewamy do garnka rosół,  przyprawy, pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 15 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku.

Jeśli nie macie czasu na ugotowanie zupy od podstaw, firma Winiary wypuściła na rynek swoją nowość- Pomysł na…Węgierską zupę gulaszową, którą miałam okazję wypróbować na spotkaniu „Przyjaciół Winiary” i która mi bardzo smakowała. Jak przeczytacie składniki na opakowaniu to nie znajdziecie tam glutaminianu sodu, zupa zawiera 75,7% suszonych warzyw, 13% przypraw.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Węgierska zupa gulaszowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *