Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa wg Piotra


składniki:

  • mięso z indyka – 25 dekagramów
  • bazylia suszona – 2 szczypty
  • kartofle – 3 sztuki
  • sól – 1 łyżeczka
  • marchew – 1 sztuka
  • pieprz – 2 szczypty
  • seler – 1/4 sztuka
  • kapusta włoska – 1/8 sztuka
  • pietruszka – 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie – 1 sztuka
  • mieszanka warzywna groszkiem i fasolką – 25 dekagramów

  • przygotowanie: Indyka kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 15 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę, seler i pietruszkę, dodajemy bulion na włoszczyźnie i gotujemy dalsze 15 minut. Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy bazylią suszoną i pieprzem i gotujemy około 5 minut.Zupę rozlewamy do miseczek, można podać do niej kromki chleba.


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *