Koktajl z czerwonych porzeczek

Koktajl z czerwonych porzeczek.  Zimny koktajl z porzeczek to napój, który doskonale orzeźwia w letnie upały. Jest pyszny, kwaskawy w smaku, taki jak lubię. Najczęściej przygotowuję go z porzeczek i zimnej maślanki, kefiru lub bardzo schłodzonego mleka, które łącząc się z kwaśną porzeczką lekko się zsiada. 

TUTAJ znajdziecie inne nasze przepisy na napoje i koktajle.

Jak przygotować koktajl z czerwonych porzeczek, orzeźwiający koktajl ?

Składniki:
1 szkl czerwonych porzeczek,
1 szkl. maślanki,
opcjonalnie 1-2 łyżeczki cukru pudru ,

Przygotowanie koktajlu z czerwonych porzeczek i maślanki. Porzeczki płuczemy na durszlaku, odrywamy od szypułek, porzeczki wsypujemy do wysokiego naczynia miksującego, zalewamy szklanką zimnej maślanki, mleka lub kefiru. Jeśli lubimy słodkie koktajle to możemy dodać 1- 2 łyżeczki cukru pudru, miksujemy  na gładko blenderem. Koktajl z czerwonych porzeczek przelewamy do szklanek, dekorujemy listkami mięty i owocami czerwonych porzeczek. Koktajl podajemy schłodzony, można dodać kostki lodu do koktajlu. Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Koktajl z czerwonych porzeczek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *