Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem  to smaczny i tani dodatek do klusek i kopytek. Najlepsza w smaku kapusta kiszona zasmażana jest przygotowana z młodej kapusty kiszonej. . Polecam też przepisy na kapustę kiszoną zasmażaną z kminkiem oraz czerwoną kapustę zasmażaną.

Kapusta kiszona zasmażana,
Składniki:
25 dag młodej kapusty kiszonej z marchewką,
1 szt cebula,
szczypta chilli,
1 łyżeczka mąki pszennej,
1 łyżeczka oleju,
2 łyżki siekanego boczku wędzonego
natka pietruszki

Kapusta kiszona zasmażana, przygotowanie:

Kiszoną kapustę kroimy drobniej, cebulę siekamy w małą kostkę. Kapustę z cebulką lekko podsmażamy na 1 łyżeczce oleju z siekanym boczkiem. Doprawiamy niewielką ilością chilli. Podlewamy kapustę niewielką ilością wrzącej wody i dusimy pod przykryciem, do odparowania wody. Posypujemy kapustę 1 łyżeczką mąki, mieszamy, chwilę prażymy i znów podlewamy małą ilością wody, trzymamy na gazie aż woda odparuje. Dodajemy trochę posiekanej natki pietruszki.. Taka kapusta to doskonały dodatek do kopytek, wykładamy kapustę obok klusek.

Taka podsmażona kapusta to doskonały dodatek do klusek. Kapustę kiszoną kroimy drobniej, cebulę kroimy w kostkę kapustę podsmażona lekko z zcebulką doprawiamy niewielką ilością chilli. Podlewamy niewielką ilością wrzącej wody i dusimy pod przykryciem, do odparowania wody. Wtedy dodajemy do kapusty trochę smażonego boczku, mieszamy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Kapusta kiszona zasmażana

  1. Pingback: Zeppeliny. Pyzy z mięsem - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *