Jajka faszerowane na Wielkanoc

Prosta i szybka przekąska – faszerowane jajka z farszem z łososiowej pasty, serka kanapkowego i „kawioru” z wodorostów. Bardzo smaczne i cieszące oko danie.

jajka faszerowane

składniki:

  • jajka,
  • pasta łososiowa
  • „kawior” z wodorostów
  • serek kanapkowy
  • marynowane mini ogóreczki i cebulka
  • rzodkiewka i natka pietruszki do dekoracji

przygotowanie: 5 jajek myjemy i wkładamy do rondelka, zalewamy je zimną wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, nastawiamy minutnik na 10 minut, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy aż minutnik się odezwie. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Zalewamy jajka zimną wodą aby ostygły. Obieramy jajka ze skorupek i przekrawamy na połówki i układamy na specjalnym półmisku do jajek. Dekorujemy serkiem kanapkowym,  pastą łososiową, robimy kleksy z „kawioru” z wodorostów. Dekorujemy „kwiatkiem” z rzodkiewki, mini cebulkami i ogóreczkami, oraz natką pietruszki.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Jajka faszerowane na Wielkanoc

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *