Cynamonowe jabłka w cieście francuskim

Cynamonowe jabłka w cieście francuskim to jest pyszne połączenie. Błyskawiczny sposób na ciasto francuskie na słodko jest z owocami. To najszybsze ciastko z owocami, jeśli macie w domu gotowe ciasto francuskie. Ja zawsze mam ciasto francuskie w lodówce, Bardzo często wykorzystuję to połączenie ciasta francuskiego i jabłek. Pokazywałam z tymi składnikami przepis na jabłka w cieście francuskimekspresowe całuski z ciasta francuskiego. Ciastka francuskie z serem i jabłkiem, Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami.

Szybki, prosty i tani do przygotowania jesienny deser, który pachnie cynamonem
Zapisz przepis na później i zaobserwuj Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię po więcej inspiracji
jabłka w cieście francuskim z cynamonem

PRZEPIS na Cynamonowe jabłka w cieście francuskim.

Ciasto francuskie, jabłka, cukier, cynamon, na drugą wersję ze zdjęcia potrzebne są powidła i sezam.
PRZEPIS na Cynamonowe jabłka w cieście francuskim.
jabłka
ciasto francuskie
cukier
cynamon
sezam lub gruby cukier
Jak przygotować Cynamonowe jabłka w cieście francuskim.

Jabłka pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Wykrój środek w jabłku. Ciasto francuskie podziel na paski o szerokości ok. 1,5 cm.
Na talerzu wymieszaj cukier i cynamon. Obtocz w nim plastry jabłka. Następnie każdy plasterek owiń ciastem francuskim przewijając przez środek.
Jabłka w cieście ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp sezamem lub grubym cukrem. Mój piekarnika ma specjalną funkcję do pieczenia ciasta, piekę więc rożki na tej funkcji ok. 15-20 minut w 200 stopniach C. Tradycyjnie ciasto francuskie pieczemy góra-dół w temperaturze 220ºC przez około 20 minut, aż ciastka będą złote i chrupiące.
Jeśli nie jesteś pewny czy ciastka się tak szybko upieką to piecz je ok.20-25 minut w temperaturze 190 stopni C. Wyjmujemy cynamonowe ciastka z piekarnika. My jemy jeszcze gorące. Smacznego!
jabłka w cieście francuskim Z CYMANONEMjabłka w cieście francuskim z cynamonem
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *