Lody owocowe . Fit mogą być również lody, są idealne dla aktywnych i na diecie, gdyż owocowe lody są:
- bez glutenu,
- bez cukru,
- bez mleka,
- bez jajek,
- wegańskie, bez dodatku miodu
Magazyn My Lifestyle Fit and Sweet swoimi apetycznymi zdjęciami przyciągnął moje oko na stronie sklepu BeBio.pl .Obecnie mieszkam w Niemczech, ale okazało się, że ten elegancki magazyn jest właśnie w języku niemieckim i dostępny jest w kioskach na terenie Niemiec!
Żeby nie biegać w jego poszukiwaniu po okolicznych kioskach skorzystałam z wyszukiwarki https://www.mykiosk.com/ , wpisałam poszukiwany tytuł i mój kod zamieszkania, zaraz wyświetliły mi się miejsca, gdzie ten tytuł jest dostępny. Magazyn kupiłam, okazało się, że redaktorem jest Ewa Chodakowska, dla wielu osób w Polsce to guru, pokazująca drogę osobom, chcącym zrzucić nadmiar kilogramów i stać się bardziej fit.Znaleźć tam można łatwe w przygotowaniu przepisy, nie ma wymyślnych składników, przepisy dostępne dla każdego, czy dla zwolenników wege, jedzących bez glutenu itd., czy chcących zdrowo się odżywiać!
Każdy wie, że największą pokusą są słodycze. A w magazynie są przepisy na słodkości i to nie byle jakie, bo zdrowe i niskokaloryczne. Od razu postanowiłam zrobić lody owocowe, gdyż mrożone i świeże owoce mam zawsze w lodówce. Ten przepis na lody owocowe udowadnia, że desery na słodko i fit wbrew pozorom mogą iść w parze.
Lody owocowe z tego przepisu to słodycz, po którą warto sięgnąć bez wyrzutów sumienia.
Fit przepis na słodko: Lody owocowe
Warto podwoić ilość składników,przygotować lody na zapas i zamrozić. Mogą przydać się w momencie ochoty na „coś słodkiego”. Na przygotowanie lodów wystarczy 10 minut, reszta czasu to mrożenie masy owocowej. Jeżeli do tej pory lody kojarzyły Wam się jedynie z takimi na bazie śmietanki, cukru i dodatków smakowych, to czas to zmienić! Domowej roboty fit lody owocowe łatwo możecie zrobić w domu.
Składniki dla 2 osób:
1 banan
2-3 łyżki jeżyn
2-3 łyżki malin
2-3 łyżki borówek (opcjonalnie)
3 łyżki soku z cytryny
płatki migdałów do dekoracji
Pokrojonego banana miksujemy z sokiem z cytryny. Dodajemy pozostałe owoce, które wcześniej można przetrzeć przez sitko. Całość miksujemy, przekładamy do pojemnika i mrozimy ok. 3-4 godziny. Po wyjęciu chwilkę czekamy, aż masa uzyska temp. pokojową, rozkładamy do naczyń, posypujemy płatkami migdałów i owocami. Smacznego!
Publikacja sponsorowana.