Pasta z jajkami i porem

Pasta z jajkami i porem. Pasta z jajek i pora. Pasta jajeczna z porem i koperkiem to idealny dodatek do chleba podobnie jak inne pasty na z jajkami. Niedawno polecałam Wam przepis na pastę ze szprotkami.
Pasta z jajek i porapasta z jajek i pora

Pasta kanapkowa z jajek i pora jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, to pyszna pasta do pieczywa. Ta pasta nie tylko nadaje się do posmarowania pieczywa, może na Wielkanoc podać faszerowaną szynkę z jajkami i porem, wystarczy krem chrzanowy zastąpić jajecznym farszem z porem. Nie zaszkodzi jednak na Wielkanoc przygotować takie rożki szynki z masą jajeczno-chrzanową. albo zrobić farsz do jajek.

Polecam też inne przepisy na pasty do chleba:
pasta z jajek z rzodkiewką
pasta rybna
Pasta z jajek i szynki
pastę z rzeżuchą. i jajkiem

Składniki na pastę z jajek i pora:

4 jajka
kawałek jasnozielonej części pora
świeży koperek
1 łyżeczka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól
pieprz

Sposób przygotowania Pasty z jajkami i porem:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy w wodzie i obieramy.  Jajka rozdrabniamy widelcem w misce. Dodajemy do nich pokrojonego drobno pora, oraz posiekany koperek. Dodajemy  majonez i jogurt, jak ktoś woli bardziej „mokrą „ pastę to może dodać więcej majonezu . Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Smarujemy pastą kanapki i dekorujemy świeżym koperkiem.

pasta jajecznapasta jajeczna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *