Szynka faszerowana kremem chrzanowym

Szynka faszerowana kremem chrzanowym , czyli rożki z szynki z farszem z jaj, kremem dijonnaise i chrzanem będą doskonałą ozdobą Świątecznego stołu, czy to Wielkanocnego, czy też Sylwestrowego.

Polecam Szynkę faszerowaną kremem chrzanowym nie tylko, że ładnie się prezentuje na stole, ale też jest dokonała w smaku.

Polecam również ten przepis na szynkę faszerowaną.

Szynka faszerowana

 

12 plastrów szynki gotowanej
6 jajek
2 łyżki kremu dijonnaise Maille
2 łyżeczki chrzanu
1/2 pęczku szczypiorku
1 pomidor
kiełki rzodkiewki do dekoracji
12 szt. długiego, cienkiego szczypiorku
sól morska do smaku
pieprz kolorowy świeżo mielony

Szczypiorek drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo 8 minut od zgotowania, studzimy. Do misy robota przekładamy obrane jajka i miksujemy, dodajemy 2 łyżki kremu dijonnaise, który jest oryginalnym francuskim sosem, który łączy łagodny smak majonezu z wyraźnym smakiem musztardy Dijon, dodajemy również 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i kolorowym pieprzem wg uznania Mieszamy łyżką. Masę przekładamy do szprycy. Zwijamy 12 plastrów szynki gotowanej w rożki i napełniamy masą, przewiązujemy w połowie szczypiorkiem. Na talerzu układamy rożki szynki i dekorujemy połówkami pomidorów i kiełkami rzodkiewki.

Szynka faszerowanaSzynka faszerowanaSzynka faszerowanaSzynka faszerowana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 myśli nt. „Szynka faszerowana kremem chrzanowym

  1. Pingback: Wielkanocna szynka zawijana - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

  2. Pingback: Przystawka z szynki faszerowanej - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *