Szynka faszerowana kremem chrzanowym

Szynka faszerowana, czyli Wielkanocne rożki z szynki z farszem z jaj i chrzanem będą doskonałą ozdobą Wielkanocnego stołu. Polecam również ten przepis na szynkę faszerowaną.

Szynka faszerowana kremem chrzanowym:

szynka

9 plastrów szynki gotowanej
10 jajek
1 słoiczek chrzanu
1 pęczek szczypiorku
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony
do dekoracji pomidory koktajlowe, roszponka
Szczypiorek siekamy. Jajka gotujemy na twardo 8 minut od zgotowania, studzimy. Do miski przekładamy obrane i przekrojone na pół jajka, aby się je łatwiej rozdrabniało, dodajemy całe opakowanie chrzanu ze słoika,posiekany szczypiorek i doprawiamy sola i pieprzem wg uznania Całość miksujemy za pomocą blendera. Masę przekładamy do szprycy. Zwijamy 9 plastrów szynki gotowanej w rożki i napełniamy masą. Na talerzu układamy roszponkę, rożki szynki z masą jajeczno-chrzanową i dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Jedna myśl nt. „Szynka faszerowana kremem chrzanowym

  1. Pingback: Blogowy stół wielkanocny | Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *